In de afgelopen jaren heb ik een aantal schilderijen gemaakt voor  opdrachten of situaties. Hieronder heb ik een aantal gepresenteerd met extra foto's voor referentie en van het proces.

D&D groepsportret

Voor dit groepsportret kreeg ik de beschrijvingen van vijf Dungeons and Dragons personages. De Dungeon Master vroeg om een groepsportret, maar gaf aan dat hij het ook leuk zou vinden als de spelers hun eigen portretten mee naar huis konden nemen. Zo kwam ik tot dit idee waarbij alle portretten samen een geheel vormen, maar ook los van elkaar mooi zijn. Het is uiteindelijk niet gelukt om de personage zo dicht bij elkaar te brengen als ik wilde, maar ik ben tevreden over het resultaat.

Personages

  • Collage nav omschrijving
  • Ontvangen omschrijving
  • Proces foto's
  • Resultaat

Claww

Commissie

"Claw is een rechtopstaande Snow Leopard met donkere tips op zijn oren en ijs blauwe ogen.

Hij draagt een groene doublet met bijpassende broek. Op de onderrand van de doublet een een zilveren outline van bergen geborduurd. Geen schoenen, maar wel een paarse schouder mantel met blauwe voering.

Houding: laid back, relaxed en in een hand een magisch voorwerp waar zijn aandacht naar uit gaat.

Zijn symbool is een schild met onderaan bergen, een sneeuwvlok op de achtergrond en claw marks er overheen. In wat ijzige blauwe kleuren en achter het schild twee daggers gekruist."

Yeer

Commissie

"Haar: Donker roodbruin, tintje oranje

Haarstijl: Wilderig, zijkanten iets opgeschoren. Aan de rechterzijde paar vlechtjes met kralen. Achterkant grotendeels los met een vlecht hier en daar.

Baard: Grotendeels los, met middenin een vlecht. Also, kraaltjes.

Lengte: Dwarvish

Kledingstijl: Donkergroen en bruintinten. Blote armen vanaf de schouders, met tribal-achtige tattoo's. Halflange overcoat met gespen en zonder mouwen, geen shirt eronder. Brede bruine riem met paar pouches en kralenkettingen. Standaard broek met stevige laarzen.

Trotse houding, hoofd geheven met een misschievous lachje. 2-handig zwaard gedragen op zijn rug. Ketting van monstertanden."

 

Omdat de baard over de borstkas hangt, heb ik ervoor gekozen om de ketting weg te laten, de tribal tattoeages was helaas geen tijd meer voor, maar daar had de klant geen moeite mee.

Diew

De vier rechterplaatjes zijn aangeleverd door de klant.

Commissie

"Diew's appearance: short and stocky. Chubby but muscled. Big hips and chest, curvy. 

She has brown eyes and brown hair with a wavy texture. When she is fighting it is tied in a braid. For the portrait it is styled.

Personality: Diew likes to flirt and goof around. She is strong minded and kind of loud. Usually seen summoning beer. She appears your typical lower/working class halfling/dwarf. Whenever she is around the room fills with a cozy and homey feeling. She is a bit of a tomboy and isn't very confident about her girly aspects but for the sake of the group she was willing to get out of her comfort zone.

Ze draagt een rode jurk, maar houd niet zo van heel fancy kleding, dus kwa model zal ze richting volkser neigen. Ze heeft een platinum ring met parel om 1 vinger en een amulet van gesmeed staal. Rond, zonder verder iets bijzonders te zien. Het symbool van haar godsdienst is een opgestoken middelvinger. Die wil ze ook graag ergens terug zien. Bonuspoints for beer pull and cigar in her hands."

 

De beschrijving gaf aan dat het personage liever geen over de top adelijke kleding droeg, daarom heb ik ervoor gekozen voor een meer volkser model dan de voorbeelden.

Volsung

Het plaatje van de "Crown of animal", oftewel hoodfband, is aangeleverd door de klant.

Commissie

"Sliiightly tan complexion, amber eyes with charcoal eyeliner. Chestnut hair, long, straigh, tied up in a half tail and topped with crown of animal. Burgundy elven 'noble' robes, preferably a silk like material, layered with emerald green silk with golden trim. Collar with gold embroidered elven designs, embezzeled with some small garnets. Broad decorative leather belt, carved with elvish designs along the edges and straps for pouches and a single dagger. Matching boots with the robes.

And of course always strappin that bow."

 

Er waren ook veel details toegevoegt over tattoeages en andere onzichtbare aspecten, deze heb ik weggelaten uit de omschrijving hierboven.

Vereesa

De twee linkerplaatjes en de tekening zijn aangeleverd door de klant.

Commissie

"Vereesa is a blonde, tall(ish) elven woman. She's pale and her long hair is partly up. She has a slight "better than thou" attitude and is clearly comfortable in her fancy red dress. She's of noble descent, so she'll make sure to reflect that in her choice of dress. 

She wears elbow-length fingerless (attached only to one finger) gloves underneath her dress. Her dress features a family crest with a book, however with a crude arrow piercing the book."

 

In overleg is het symbool weggelaten, mede door tekort aan ruimte en tijd.

Eindwoord

Door deze opdracht heb ik ontdekt dat ik het heerlijk vind om andermans omschrijvingen om te zetten in beeld. Dit werd ook bevestigd door een thuisopdracht van de Willem de Kooning Academie, 'Visual Answers'. De ontvangst was heel goed, de opdrachtgevers waren erg tevreden over het resultaat en waardeerden het extraatje, in de vorm van een bijpassende buidel ook zeker. Kortom, dit is iets dat ik graag vaker zou doen.