Gezelschap in de nacht

Een suggestieve titel, dus om maar gelijk duidelijk te maken: dit gaat over mijn zevenjarige dochter. Begin 2021 begon ze last te krijgen van slaapproblemen. Bijna elke nacht werd ze midden in de nacht wakker en dan was ze erg overstuur, zonder duidelijke aanleiding, en koste het ons beiden heel veel moeite om om haar weer in slaap te krijgen.

Na een maand kwam ze met een vraag naar me toe: of ik een pop versie van mijzelf kon maken die ze snachts mee naar bed kon nemen, want ze voelde zich snachts vooral heel alleen in haar eigen bed en zo'n mini versie van mij zou kunnen helpen.

Prachtig plan. Natuurlijk heb ik dat gedaan. Inclusief pyama die aan en uit kan.

Slapen in de nacht

Het wad dus de bedoeling dat dese Mini Mettie, of Mime, haar zou helpen bij het slapen. Dan moet Mime zelf natuurlijk ook kunnen slapen. Dus heb ik haar twee gezichten gegeven, de ene wakker en de ander slapend. Door het haar over het hoofd heeb te vouwe  verschijnt het andere gezicht. De pop is ook zo gemaakt dat het lichaam geen voor of achterkant heeft. Bij de pyama trui had ik daar niet aangedacht en die moet dus omgedraait worden als het gezicht wisselt.

Gifje van de flip.

Mime operaties

Fee versie

Dat haken beviel goed. En smaakte naar meer. Helaas had ik geen garen meer dat door kon voor huidskleur, maar ik had in de kringloop twee bolletjes blauw gevonden en mijn zoontje houd van blauw. Dus ik heb hem gevraagt of hij ook een gehaakte pop wilde en gelukkig was het antwoord positief.

 

De vleugels hadden als eerste bandjes zodat het als een rugzak op kon. Hier was ik niet tevreden mee, want dan raakt het geheid kwijt. Bovendien ziet het er vreemd uit als je het haar al wel geflipt hebt, maar de vleugels nog niet. En als laatste wil ik het wisselen van kant voor een klein kind zo makkelijk mogelijk maken, met zo min mogelijk stappen.

Daarna kwam het idee om het aan de haren te bevestigen, waardoor het gewoon mee verplaatst als het haar geflipt wordt, en dan met een band om de middel om de vleugels op hun plek te houden.